210 meter boeken

Ik ben een nieuwe workshop aan het schrijven en dat begint voor mij altijd met het verzamelen van een hele berg aan inspiratie: mogelijkheden, materiaal en ideeën. De workshop die ik schrijf gaat over kleuren (De Twaalf Kleuren van Kerst om precies te zijn), dus ging ik op zoek in mijn boekenkast naar alle boeken over kleur en Kerst die ik kon vinden.

Dat lijkt een eenvoudige taak, maar dan moet je wel weten dat ik een veellezer ben. En een herlezer. Ik koop dus zoveel boeken dat mijn boekenkasten barstensvol zitten. En dat is heerlijk. Meestal tenminste.

Het blijkt alleen dus niet zo handig wanneer je veel boeken vindt, maar 1 specifiek boek steeds onvindbaar blijft. En ik wist toch zeker dat ik het had. Ik heb vier keer mijn hele boekenkast (Da’s dus 7,5 meter kast x 7 planken per kast = 52,5 meter boekenplank – maal 4 = 210 meter boekenplank) doorgespit om het te vinden.

Uiteraard stond het boek gewoon heel onschuldig te staan op de 3e plank van de eerste kast en zag ik het daar pas aan het begin van rondje 5 staan. Soms heb ik het idee dat ze me op die planken staan uit te lachen.

Stapeltjes

Maar tijdens mijn zoektocht gebeurde er ook iets anders. Ik maakte eerst onbewust en later expres kleine stapeltjes boeken. Boeken waar ik enorm veel van hou en die ik de komende weken wil herlezen. Boeken die ik uit wil lenen aan mijn moeder, mijn zus en een goede vriendin.

Dubbele boeken

Tijdens het zoeken vond ik ook wel 7 boeken die ik dubbel heb. Soms in het Nederlands en in het Engels. Soms omdat het zo’n geweldig boek is dat ik er een reserve exemplaar van wil hebben. En soms…omdat ik vergeten was dat ik het al had.

Boeken doorgeven

Gisteren ben ik daarom nog eens een rondje door mijn boekenkast geweest. En ik heb een stapeltje van boeken gemaakt die ik graag wil doorgeven. Omdat ze het waard zijn gelezen te worden. Eerst door mij. En straks misschien door jou.

Maar ik geef ze niet zomaar door, ik wil er iets meer mee doen:

Pakjes maken

Ik maak er verrassingspakketjes van. Een mooi ingepakt pakketje met een boek en een paar verrassingen voor een heerlijke knusse winteravond op de bank met je neus in een boek.

Heb je zin in een verrassing?

Bekijk hier de pakketjes!

Pin It on Pinterest