Zin om te genieten van de donkere dagen voor Kerst?

Doe mee aan deze fijne, kleine en zachte workshop.
Kijk met een nieuwe blik naar de bijzondere kleuren van Kerst.
Welke kleuren zijn er belangrijk in jouw Kerst?

Donker

De dagen voor Kerst worden steeds donkerder en donkerder en donkerder. In mijn klas probeer ik het dan altijd extra knus te maken. We maken de klas gezellig met lichtjes en een boom.

We knutselen kerstballen en sterren en lichtjes. De glitter zit tot in onze haren. We zingen liedjes over ‘samenwarmgezellig’, we lezen verhalen bij kaarslicht.

De kinderen zijn soms moe, na de drukke tijd van Sinterklaas, dus we vertragen. We verzachten. En met de kerstvakantie begint ook voor mij de tijd van samenwarmgezellig en lekker thuis. Een fijn rustpunt aan het eind van het jaar.

Omdat ik op school zoveel bezig ben met het gezellig maken van het lokaal, schiet dat er thuis vaak bij in. Dit jaar wil ik dat anders doen. Dit jaar is er: De Twaalf Kleuren van Kerst.

Kleur, kleur en nog eens kleur

De 12 dagen voor en van Kerst wil ik vullen met kleur, kleur en nog eens kleur. Natuurlijk de kleur van dennengroen, maar er zijn nog veel meer kleuren die tot de verbeelding spreken en bij mij de inspiratie doen vloeien.

Doe je mee?

De twaalf kleuren van Kerst nodigen je elke dag uit om:

  • met een frisse blik naar je dag te kijken
  • om elke dag een beetje tijd voor jezelf te nemen
  • om je eigen betekenis te geven aan de kleuren van kerst
  • om deze bijzondere dagen niet zomaar aan je voorbij te laten gaan

Kerstpost

Elk van de twaalf dagen stuur ik je Kleurige Kerstpost via de mail. In de mail vind je verhalen om te lezen, vragen om te overdenken en creatieve startpunten. Denk aan schrijfopdrachten, tekenopdrachten, foto-opdrachten, kleurige vragen, collages maken, knippen & plakken, etc, etc. Ik geef je elke dag suggesties en tips om te beginnen. En voel je de inspiratie om een opdracht op een andere manier uit te voeren, ga dan vooral je gang, elke soort inspiratie is van harte welkom! Voor de liefhebbers is er ook een Facebookgroep om je verhalen en creatieve inspiratie te delen.

Klein maar fijn

Ik weet dat de dagen voor Kerst druk kunnen zijn en wees gerust, daar hou ik rekening mee. Je krijgt de mail van de dag daarom al de avond ervoor, zodat je zelf kunt bepalen wat het juiste moment is om de mail te lezen.

Art Journal

Heb je een art journal / creatief dagboek, dan kun je er voor kiezen de opdrachten daarin te doen. Maar losse vellen of een klein schriftje werken ook prima bij deze opdrachten.

Moet ik heel creatief zijn voor deze workshop?

Nee. Nee, dat hoeft niet. Je hoeft geen tekentalent te zijn of inkt in je aderen te hebben. Het mag natuurlijk wel, maar dat is niet waar deze workshop om draait. het gaat niet om prachtige schilderwerken, collages die museumwaardig zijn en verhalen die een prijs winnen. Het gaat om zachtjes genieten, om inspiratie voelen en delen.Het gaat om tijd voor jezelf en aandacht voor jezelf. Het gaat om jezelf opladen met kleur en lichtjes en verhalen.

Dus als je je afvraagt: ben ik wel creatief genoeg om mee te doen? Ja. Gewoon ja, dat ben je gewoon. Probeer het maar gewoon, je zult het zien. (en als dat je nog steeds buikpijn geeft, dan is een plekje bij ‘Liever Creatiever‘ misschien iets voor je). Maar ik benadruk toch nog even: ja, het antwoord is JA.

Praktische Informatie

Wanneer:

12 dagen in december:
We starten op 16 december en de laatste mail is op 27 december 2022.

Waar:

Online

De lessen krijg je elke dag via de mail en voor de liefhebbers is er een Facebookgroep.

Kosten:

33 euro, incl. btw

Na aanmelding stuur ik je de betaalgegevens.

Cadeau geven:

Wil je deze workshop aan iemand cadeau geven? Leuk! Hoe meer zielen, hoe meer inspiratie. Je betaalt dan 55 euro voor 2 workshops. Je kunt dit laten weten bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Geef deze workshop als een cadeautje

Natuurlijk kun je deze workshop ook aan iemand cadeau doen, bijvoorbeeld op 5 december. Je kunt dat zelf doen, of door mij een verrassing op laten sturen. Laten we er een hele gezellige Kleurige Kerstclub van Kim (en van jullie) en een hele warme Kersttijd van maken!

Ja, ik geef Kleur aan mijn Kerst!

15 + 3 =

Dit heeft mijn kijk op creativiteit flink veranderd. Ik vond mezelf al erg creatief, ik handwerk, bak en schrijf graag, maar nu zie ik de creativiteit in alle facetten van het leven. Creativiteit houdt vooral in dat je wijds kan denken, dat je mogelijkheden ziet die anderen niet zien en dat je het vertrouwen hebt dat je iets voor elkaar kunt krijgen. Het fijne van de opdrachten is dat je zelf kunt bepalen of je ergens lang of minder lang mee bezig bent, waardoor je ook creatief kunt zijn op de dagen dat je het druk hebt. Ik heb leren genieten van creatief bezig zijn. Ik hoop dat er nog veel workshops volgen. Kim, bedankt voor zoiets moois.

Wendy

De eerste keer dat ik meedeed met een workshop was omdat er ergens wel iets creatiefs aanwezig was, alleen was het enorm verstopt. Na een maand creatief gezweet, geploeterd en vooral gespeeld te hebben, was ik verslaafd. Je workshop heeft me wakker gemaakt, opgeschud en vooral weer creatieve pret aangeboord. Met enige regelmaat doe ik mee met een nieuwe workshop. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dus mocht je ook het gevoel hebben niet zo creatief te zijn: doe mee, ontdekt en speel. Het is echt GE-WEL-DIG leuk.

Ellen

Al bij de eerste opdracht was ik verrast door de luchtige, ongedwongen en motiverende stijl van de opdrachten en de sprankelende creativiteit die eruit sprak. Het motiveerde mij om er meer energie in te steken dan ik aanvankelijk van plan was :). Ook de feedback van de andere deelnemers gaf weer inspiratie. De frisse kijk heeft Kim de gehele cursus volgehouden. Er kwam opbouw, ritme, meerdaagse opdrachten en ruimte voor eigen invulling. Al met al was het een genot om mee te doen en ik zou me zeker weer inschrijven als Kim nieuwe plannen heeft!!

Wieteke

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest