Welkom bij THEEkenen

Een 10-daagse online workshop om te vertragen en te verzachten.
Vol thee, potloden en inspiratie, lekker vanaf je eigen bank (of tuin, of …)
Start elke 1e van de maand.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn leven heeft de neiging om vol te lopen. Vol met mailtjes, stapels, vragen, verzoeken en lijstjes.

Dat is niet erg, mijn leven is nou eenmaal geen bootje op een windstille zee. Het is alleen wel heel erg verleidelijk om dan steeds maar door te hollen: eerst nog even dit, dan kan ik daarna eindelijk……..

Alleen komt er nooit ‘daarna’. Mijn lijstje wordt langer en mijn hoofd raakt  steeds voller.

Daarom is er THEEkenen

Het helpt namelijk geweldig als je af en toe pauze neemt. Laat gewoon even de boel de boel, om daarna weer met frisse moed en met lucht in je hoofd weer verder te kunnen.

Om in termen van de ‘Werkplaats voor een lichter leven’ te spreken: met olie smeer je tandwielen en radartjes. THEEkenen is de smeerolie voor je dag.

Maar waar begin je?

Bij 1 kopje thee per dag.

Zo eenvoudig is het.

Elke dag neem je even tijd voor jezelf. Niet lang, gewoon de tijd die het duurt om een kopje thee te drinken. Je zet een kop thee (ja, koffie mag ook), zoekt een hoekje, pakt een potlood en begint te tekenen.

Heel even vertragen. Een kwartiertje lucht. Tot je thee op is en je THEEkening klaar.

Maar… ik kan niet tekenen

Maar… ik heb geen inspiratie

Die drempels wil ik voor je verlagen. Als je hoofd vol zit, dan is het fijn als je meteen kunt beginnen en niet eerst zelf op zoek hoeft naar inspiratie en ideeën.

Daar zorg ik dus voor. Als je meedoet aan THEEkenen stuur ik je elke dag een verhaal, een gedachte of een vraag en natuurlijk een creatieve THEEkenoefening.

Jij zorgt voor potloden, stiften, papier en thee. Ik zorg voor de rest.

Hoe ziet THEEkenen er uit?

THEEkenen duurt 10 dagen en kost 44 euro. Elke dag heb je ongeveer een kwartier nodig (dus eigenlijk: de tijd die het kost om een kopje thee te drinken) plus een paar minuten om de oefening van de dag te lezen.

Elke avond stuur ik je les voor de volgende dag, je kunt dan zelf kiezen of je ’s morgens vroeg begint of dat je een moment kiest tijdens de dag of in de avond.

THEEken je mee?

Wanneer?

De basisworkshop THEEkenen begint elke 1e van de maand.
10 dagen vol zachte inspiratie en momentjes voor jezelf.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. De workshop zelf begint op de eerste dag van de eerstvolgende maand. De les stuur ik je altijd de avond ervoor, dus begint je workshop bijvoorbeeld op 1 september, dan krijg je op 31 augustus de eerste les in je mailbox. op die manier kun je helemaal zelf kiezen wanneer je aan de opdracht begint, of dat nu meteen bij je ontbijt, ’s middags na je werk of voor je gaat slapen is.

THEEken je mee?

Ja, ik THEEken mee!

Ja, ik THEEken mee!

Wanneer wil je starten met THEEkenen?

14 + 4 =

Veelgestelde vragen

Wat als ik niet elke dag tijd heb?

THEEkenen is een zachte workshop.

THEEken gewoon net zoveel als je kunt. De opdrachten zijn voor jou, om te bewaren. Doe je er dus iets langer over, dan is dat geen probleem.

Help, ik kan niet tekenen!

Ik ook niet.

Tenminste, ik heb er nooit les in gehad. Maar ik vind het heerlijk om te tekenen, en dat is waar het bij THEEkenen om gaat.

Leer ik ook tekentechnieken?

Nee.

THEEkenen heeft als uitgangspunt dat iedereen voldoende kan tekenen om zich te ontspannen. Technieken zijn daarvoor niet nodig, alleen startpunten.

Wat heb ik nodig voor deze workshop?

Je hebt een aantal basismaterialen nodig:
Thee! Een potlood (HB is voldoende, je kunt ook varieren met andere hardheden), puntenslijper, een aantal dikke en dunne zwarte stiften in verschillende maten en papier. Je kunt losse vellen of een leeg notitieboek gebruiken, ik raad je aan niet te dun papier te gebruiken, iets dikker papier vind ik lekkerder tekenen en het voorkomt doordrukken van de stiften.

LIVE workshop!

Elke maand geen ik een creatieve Snipperdag in mijn atelier. Op zaterdag 16 september is het thema THEEkenen.

THEEken je LIVE mee?

Meer info vind je HIER.

Ik vond je workshop heel inspirerend! En lekker om bij een kopje thee even te ontspannen met een tekeningetje, verdiept de ontspanning!

Irma

Wat ik echt heel rijk vond aan THEEkenen dat het maar korte opdrachten zijn die je tijdens je kopje thee kan doen. Even iets creatiefs, ongedwongen, zonder drempel, heerlijk! Opdrachten waar je niet eerst heel erg over na hoeft te denken maar meteen aan de slag mee kan, dat vond ik echt fijn.

Gabriella

Kim, dank je wel voor alle vreemde, gekke, fijne opdrachten.

Ik heb genoten.

Ti

Sinds THEEkenen teken ik veel vaker en met meer vertrouwen. Het heeft even gekost, maar dankzij Kims enthousiasme en vrolijke, laagdrempelige lessen durf ik eindelijk te tekenen waar ik zin in heb. Niet om het resultaat, maar gewoon omdat het fijn is om te doen!

Paula N.

I loved the ritual of sitting down with Kim’s latest prompt and a cup of tea at the end of my working day.  I found the drawing exercises to be fun and achievable and Kim has a cheerful and encouraging teaching style.

Glenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe data en workshops.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest