Tijd voor ZomerZuurstof!

Een zonnige kijk op creativiteit

In de zomer voel ik me net een batterij. Het licht, de lucht, de ruimte en de kleuren laden me weer helemaal op voor een nieuw schooljaar met mijn kleuters en een heleboel nieuwe plannen in mijn atelier in het Fort.

Deze herfst staat de eerste editie van ‘Liever Creatiever’ op het programma. De workshop die aan de basis gaat staan van alles wat ik doe in ‘De Kamer van Kim’. Daarover later deze zomer meer, maar nu eerst: tijd om op te laden!

Tijd voor een creatief avontuur

Heb je net als ik zin in een vrolijke zomer? Een kleurrijke zomer? Een lichte, luchtige zomer? Ga dan met me mee op reis!

Of je dat nu doet vanaf je vakantieadres, vanuit je eigen tuin of van waar dan ook ter wereld, deze zomer staat volop in het teken van:

ZUURSTOF & KLEURSTOF & BRANDSTOF

Even praktisch: hoe werkt het?

Vakantiepost

Elke week stuur ik je drie keer (digitale) vakantiepost:

  • 1x ZomerZuurstof
  • 1x ZomerKleurstof
  • 1x ZomerBrandstof

In de post vind je, naast inspiratie in de vorm van mijn eigen zomerverhalen, ook allerlei teken-, schrijf-, kijk-, zoek-, fantaseer-, droom-, plak-, verzamelen- en fotografeeropdrachten. Uiteraard zorg ik ervoor dat het niet nodig is je hele koffer vol te stoppen met creatieve materialen (al zou ik dat zelf natuurlijk wel doen – met nog wat extra ruimte voor de creatieve souvenirs van mijn reis).

Elke editie van de ‘Vakantiepost’ is een pdf die je kunt bewaren en printen.

Summertime, and the livin’ is easy

Leven zonder wekker

De bedoeling van ZomerZuurstof is dat je na deze zomer weer vol zit met creatieve inspiratie voor de komende herfst en winter. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat we er een stressvolle zomer van gaan maken vol huiswerk.

Juist het leven zonder wekker is zo lekker. Zonder druk, zonder opdrachten, zonder administrie. Ik merk alleen zelf altijd dat dagen zonder ritme de neiging hebben in elkaar over te vloeien. Een workshop is voor mij dan juist fijn om te zorgen dat ik niet alleen maar kan uitrusten, maar ook weer oplaad.

Een vakantie met niet alleen maar rust en ruimte, maar ook vol kleur en frisse inspiratie.

Evenwicht

In de ‘Vakantiepost’ geef ik je ook regelmatig suggesties over hoe je een opdracht groter, of juist kleiner kunt maken. Zoek wat voor jou werkt en wees niet bang er een beetje mee te experimenteren.

Laat je inspireren

In de Facebookgroep (die niet noodzakelijk of verplicht – maar wel heel fijn – is) kun je ook heel goed zien hoe anderen dat doen en in vorige (zomer)workshops heb ik gemerkt dat dit juist kan zorgen dat de inspiratie gaat stromen.

Praktische Informatie

Wanneer:

26 juli 2023 t/m
31 augustus 2023

Waar:

Online. Via email
+ een eigen groep op Facebook
(niet verplicht)

Kosten:

22 euro (incl. btw)
Na inschrijving stuur ik je de betaalgegevens (een Tikkie kan ook).

Ja, ik doe graag mee met ZomerZuurstof!

Ja, ik doe mee met ZomerZuurstof!

Wil je een uitnodiging voor de Facebookgroep?

7 + 3 =

Veelgestelde vragen

Moet je heel creatief zijn om mee te kunnen doen aan ZomerZuurstof?

Welnee, dat is eigenlijk voor geen enkele van mijn workshops nodig. De opdrachten in de lessen zijn juist heel laagdrempelig en aan te passen aan elk niveau (als je al gelooft in niveau’s, wat ik eigenlijk niet doe 🙂 ). Verwondering, experimenteren, anders kijken en een frisse blik staan centraal. Die zorgen uiteindelijk voor meer kleur in je dag en meer lucht in je hoofd.

Kan ik ook meedoen als ik op vakantie ben?

Ja, zeker! Het enige wat je echt nodig hebt zijn wifi en een klein voorraadje creatieve materialen. De lessen komen via de mail en ze staan ook dezelfde dag in de Facebookgroep. En omdat je alle lessen als PDF krijgt kun je ze ook allemaal (of deels) bewaren voor als je weer terugbent.

Kan ik ook meedoen als ik NIET op vakantie ben?

Ja, zeker! Het maakt voor ZomerZuurstof niet uit of je op vakantie bent / gaat of dat je lekker in je eigen huis blijft. Overal is Zuurstof, Kleurstof en Brandstof te vinden. In je eigen huis, om de hoek van de straat, in je eigen stad, in Nederland of op de Malediven.

Wat heb ik nodig voor deze workshop?

We beginnen met hele eenvoudige materialen, denk aan: (kleur)potloden, (water)verf en papier. Ik zorg zelf ook dat ik een notitieboek heb waar ik de opdrachten in kan maken en andere uitwerkingen van de opdrachten in kan bewaren, maar dat is niet noodzakelijk. Ik stuur je vooraf een mail met wat aanwijzingen hiervoor.

Kunnen mijn kinderen ook meedoen?

Ja, zeker! De ervaring van eerdere jaren leert dat juist de inspiratie van anderen in de Facebookgroep (die overigens niet verplicht/noodzakelijk is) de workshop extra fijn maakt, en dat kan uiteraard ook de inspiratie van je eigen kinderen zijn.

Wat als ik nog meer vragen heb?

Mail: info (at) dekamervankim.nl
Of stuur een Whatsapp naar (06) 42 44 85 14
(ja, echt, gewoon doen, vind ik leuk!)

Ik ben Kim.

Maker van creatieve avonturen die je helpen meer rust te vinden in je dag, meer lucht te brengen in je hoofd en meer kleur in je leven.

En dit is De Kamer.
Mijn atelier en werkplaats.

Dit heeft mijn kijk op creativiteit flink veranderd. Ik vond mezelf al erg creatief, ik handwerk, bak en schrijf graag, maar nu zie ik de creativiteit in alle facetten van het leven. Creativiteit houdt vooral in dat je wijds kan denken, dat je mogelijkheden ziet die anderen niet zien en dat je het vertrouwen hebt dat je iets voor elkaar kunt krijgen. Het fijne van de opdrachten is dat je zelf kunt bepalen of je ergens lang of minder lang mee bezig bent, waardoor je ook creatief kunt zijn op de dagen dat je het druk hebt. Ik heb leren genieten van creatief bezig zijn. Ik hoop dat er nog veel workshops volgen. Kim, bedankt voor zoiets moois.

Wendy

De eerste keer dat ik meedeed met een workshop was omdat er ergens wel iets creatiefs aanwezig was, alleen was het enorm verstopt. Na een maand creatief gezweet, geploeterd en vooral gespeeld te hebben, was ik verslaafd. Je workshop heeft me wakker gemaakt, opgeschud en vooral weer creatieve pret aangeboord. Met enige regelmaat doe ik mee met een nieuwe workshop. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dus mocht je ook het gevoel hebben niet zo creatief te zijn: doe mee, ontdekt en speel. Het is echt GE-WEL-DIG leuk.

Ellen

Al bij de eerste opdracht was ik verrast door de luchtige, ongedwongen en motiverende stijl van de opdrachten en de sprankelende creativiteit die eruit sprak. Het motiveerde mij om er meer energie in te steken dan ik aanvankelijk van plan was :). Ook de feedback van de andere deelnemers gaf weer inspiratie. De frisse kijk heeft Kim de gehele cursus volgehouden. Er kwam opbouw, ritme, meerdaagse opdrachten en ruimte voor eigen invulling. Al met al was het een genot om mee te doen en ik zou me zeker weer inschrijven als Kim nieuwe plannen heeft!!

Wieteke

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe data en workshops.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest