De rode draad

Mijn leven draait om creativiteit, het is mijn middelpunt en mijn rode draad. Ik vind er rust, ik vind er plezier. Mijn handen voelen niet compleet zonder een schaar, een lijmpotje of een kwast.

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar staan de deuren van het Fort daarom alweer wijd open. Open voor een jaar vol vrolijke creativiteit, fijne mensen, zoet lekkers en hete thee.

Kom binnen en maak kennis met de verfrissende, verrassende, verzachtende, verwarmende kracht van creatviteit.

En als je komend jaar wil vullen met kleine & fijne of juist lekker woeste creatieve momenten, maak het jezelf dan makkelijk en zorg dat je een plek hebt om die momenten een eigen plek te geven: een journal.

Uitnodiging voor een creatief jaar

Zo werkt het:

  • Als je meer groenten wil eten, neem dan een abonnement op een groententas.
  • Wil je meer lezen, zorg dat er een boek naast je plekje op de bank ligt.

Maar ook zo:

  • Als je mieren op je picknick wil, leg dan de boterhammen met bramenjam onbewaakt op het kleed.
  • Als je een bank vol haren wil, neem dan een kat (of twee).
  • En wil je een kleurrijk jaar, maak dan een journal!

 

Een boek om in te wonen

Een speeltuin.
Een rommelzolder.
Een geheime hut.

Zo zie ik mijn journal. Een plek waar ik volledig vrij ben om te doen wat ik wil. Ik maak er mijn eigen wereld, met mijn eigen regels. Ik deel met anderen wat ik wil delen en de rest hou ik voor mezelf.

In mijn journal kan ik knippen, plakken, tekenen, schilderen, stempelen, schrijven, kijken, genieten, huilen en lachen. Als ik niet lekker in mijn vel zit, dan helpt het om even bezig te zijn met simpele handelingen, plaatjes uitknippen/scheuren, collages maken, een nieuwe stempel snijden. Met een schaar, kwast of lijmpot in mijn handen voel ik me dan na een tijdje weer “thuis”.

Een dag vol kleur

Tijdens de Warme Weesper Winterdag liggen de tafels in mijn nis vol met allerlei soorten papier en staan de kasten vol met allerlei materiaal om van die papieren journalpagina’s te maken.

Ik geef je uiteraard volop tips en ideeën en natuurlijk liggen er ook journals en boeken om inspiratie uit op te doen. Het wordt een dag vol verrassende ontdekkingen en kleurrijke experimenten.

Weesper Tea

Bij een Warme Weesper Winterdag hoort natuurlijk ook een Weesper Tea. Weesp staat al eeuwen bekend om zijn lekkere dingen, van jenever (niet mijn smaak) tot pannenkoekenmeel van Molen De Vriendschap (wel mijn smaak) tot de chocolademakers van Van Houten met hun heerlijke bonbons, chocoladerepen en cacaopoeder (yum). En natuurlijk ook de enige echte Weespermoppen.

Hebben we daar wel tijd voor?

We willen tenslotte vooral schilderen, stempelen en stencilen! Gelukkig voor ons moeten al die mooie bladen van ons journal ook drogen, dus ja, we hebben genoeg tijd om te genieten van een heerlijke Weesper Tea!

(Handig bedacht toch?)

Een boek voor een jaar

Aan het eind van de dag maken we van al die pagina’s een boek. Een boek om mee te nemen in het nieuwe jaar. Een boek om te vullen met je eigen schrijfsels, plaksels, knipsels, maaksels, droomsels en bedenksels.

Boekbinden

Ik laat je een eenvoudige manier van boekbinden zien en geef je nog wat extra tips voor het versieren of bekleden van de kaft van je journal.

En….heb je weinig ervaring met het vullen van een journal en wil je meer inspiratie en tips: ik beloof je dat er komend jaar genoeg op de agenda van De Kamer van Kim staat voor wel 10 boeken vol!

Praktische informatie

Wanneer:

Zaterdag
7 januari 2023

Waar:

Fort Ossenmarkt
Ossenmarkt 44
Weesp

Kosten:

44 euro, incl. btw.
Na aanmelding stuur ik je de betaalgegevens.

Je krijgt:

Een hele dag vol creatieve inspiratie, een Weesper Tea met koffie, thee en heel veel lekkers, alle basismaterialen zoals papier, verf, inkt, stencils, stempels, etc.

Je gaat naar huis met:

Een zelfgemaakt creatief dagboek, klaar voor al je kleine en grote avonturen in het nieuwe jaar.

Zelf meenemen:

Alleen een lunchpakketje,
ik zorg voor de rest.

Ja, ik kom graag naar de Warme Weesper Winterdag!

2 + 2 =

Dit heeft mijn kijk op creativiteit flink veranderd. Ik vond mezelf al erg creatief, ik handwerk, bak en schrijf graag, maar nu zie ik de creativiteit in alle facetten van het leven. Creativiteit houdt vooral in dat je wijds kan denken, dat je mogelijkheden ziet die anderen niet zien en dat je het vertrouwen hebt dat je iets voor elkaar kunt krijgen. Het fijne van de opdrachten is dat je zelf kunt bepalen of je ergens lang of minder lang mee bezig bent, waardoor je ook creatief kunt zijn op de dagen dat je het druk hebt. Ik heb leren genieten van creatief bezig zijn. Ik hoop dat er nog veel workshops volgen. Kim, bedankt voor zoiets moois.

Wendy

De eerste keer dat ik meedeed met een workshop was omdat er ergens wel iets creatiefs aanwezig was, alleen was het enorm verstopt. Na een maand creatief gezweet, geploeterd en vooral gespeeld te hebben, was ik verslaafd. Je workshop heeft me wakker gemaakt, opgeschud en vooral weer creatieve pret aangeboord. Met enige regelmaat doe ik mee met een nieuwe workshop. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dus mocht je ook het gevoel hebben niet zo creatief te zijn: doe mee, ontdekt en speel. Het is echt GE-WEL-DIG leuk.

Ellen

Al bij de eerste opdracht was ik verrast door de luchtige, ongedwongen en motiverende stijl van de opdrachten en de sprankelende creativiteit die eruit sprak. Het motiveerde mij om er meer energie in te steken dan ik aanvankelijk van plan was :). Ook de feedback van de andere deelnemers gaf weer inspiratie. De frisse kijk heeft Kim de gehele cursus volgehouden. Er kwam opbouw, ritme, meerdaagse opdrachten en ruimte voor eigen invulling. Al met al was het een genot om mee te doen en ik zou me zeker weer inschrijven als Kim nieuwe plannen heeft!!

Wieteke

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest