Lenteletters

Schrijf jezelf in beweging

Hoe gaat het met je?

Voel je de lentewarmte al binnenstromen of voel je de winterkou nog in je botten?

Hier gaat het goed, ik kom na een drukke decembermaand weer langzaam uit mijn creatieve winterslaap.

Alleen: de afgelopen dagen realiseerde ik me dat mijn hoofd weliswaar vol frisse lenteplannen en zonnige zomerdromen zit, maar toch stromen de zinnen nog niet uit mijn vingers.

Mijn schrijfspieren voelen roestig en de woorden komen uiterst traag en aarzelend uit hun winterslaap. Tijd voor wat beweging dus, schrijfbeweging om precies te zijn.

Weer in beweging komen na een winterstilte begint met het in beweging brengen van mijn hand, mijn brein, mijn fantasie. Uit mijn – zeer, zeer uitgebreide – voorraad heb ik daarom een lief notitieboekje gekozen en ik heb wat fijne pennen klaargelegd.

Het is tijd voor: Lenteletters!

Meer over Lenteletters

Lenteletters is een schrijfworkshop, maar wel een schrijfworkshop met een bijzonder doel. We schrijven geen boeken, we schrijven niet om te publiceren. We schrijven niet om mooi te schrijven, goed te schrijven of beter te schrijven.

Het doel van Lenteletters is om in beweging te komen door het schrijven zelf. Om je te laten verrassen door je eigen woorden. Om de groeikracht van de lente in te drinken.

Dus is het tijd om de winter van je af te schudden en frisse plannen voor de lente te maken? Is het tijd om in beweging te komen?

Schrijf dan met me mee!

Schrijven in het zonnetje

Natuurlijk hoop ik tijdens het maken van deze workshop dat we zoveel mogelijk met ons boekje in het lentezonnetje kunnen zitten tijdens onze schrijfsessies. Misschien in je eigen thuis of net als ik op een balkonnetje. Misschien op een terrasje, met een grote cappuccino, of misschien langs het water of op een andere plek ‘in het wild’.

Nieuwsgierig schrijven

Maar… stel nou dat de regen drie weken tegen de ramen klettert… ook dan is het eigenlijk wel interessant om te zien wat dat met je lentegevoel en je schrijfinspiratie doet!

Praktische informatie

Wanneer:

Start: woensdag 26 april 2023.

Laatste email: zondag 14 mei 2023

Waar:

Online
(via email)

Kosten:

39 euro (incl. btw)

Na aanmelding stuur ik je de betaalgegevens of een Tikkie.

Je krijgt:

Drie weken lang stuur ik je drie lessen per week (op zondag, woensdag en vrijdag).

Nodig:

Een notitieboekje of schrift en een lekkere pen.

Ja, ik schrijf mee met ‘Lenteletters’

2 + 6 =

Veelgestelde vragen

Wat gaan we precies doen?

Drie weken lang stuur ik je 3x per week een mail met daarin de schrijfinspiratie van die dag.
Een kort verhaal, een overdenking, een observatie, een vraag.
Iets om je brein in beweging te zetten.
Iets om je pen in beweging te zetten.

Daarnaast geef ik je een aantal korte tips voor met schrijven zelf, voor het vinden van schrijfstartpunten en experimenteren we met verschillende schrijfvormen.

Moet ik alle opdrachten binnen die drie weken doen?

Drie weken betekent dat we aan de slag gaan, maar ook een beetje de tijd nemen voor deze workshop. Voor mij is het fijn om me drie weken op het schrijven te richten en dan weer aandacht te geven aan iets anders. Voor jou? Neem vooral de tijd. Als drie weken nog te vlug voelen: je krijgt de inspiratie als pdf, dus er langer over doen is geen enkel probleem. Je kunt zelfs de workshop een volgende lente herhalen.

Wat als ik niet zo’n schrijver ben, kan ik dan toch meedoen?

Nee, dan stuur ik de schrijfpolitie op je af.
Ach welnee: natuurlijk kun je dan ook meedoen! Voel je na het lezen van mijn brieven inspiratie om juist te tekenen, in je journal te werken, foto’s te maken, gedichten te schrijven of muziek te componeren – doe dat dan!
Al mijn workshops gaan over het inspireren van de creativiteit die in jou leeft, in welke vorm dan ook. Ik vraag maar 1 ding: inspireert het je om een nieuw recept voor lentekoekjes te bedenken: stuur je mij dan het recept?
Of een doosje koekjes?

Welke materialen heb ik nodig?

Het enige wat je echt nodig hebt zijn een (klein) notitieboekje en een lekkere pen. Je kunt voor deze workshop elk soort boekje of schrift gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je er lekker in kunt schrijven. Ik hou zelf bijvoorbeeld niet zo van schrijven in boekjes die niet goed openvouwen. Wil je nog iets extra’s toevoegen dan kun je denken aan: kleurpotloden, stiften, waterverf en een tijdschrift / oud boek met lenteplaatjes.

Wat als ik nog meer vragen heb?

Mail: info (at) dekamervankim.nl
Of stuur een Whatsapp naar (06) 42 44 85 14
(Ja, echt, gewoon doen! Vind ik leuk!)

Ja, ik schrijf mee met ‘Lenteletters’

12 + 13 =

Dit heeft mijn kijk op creativiteit flink veranderd. Ik vond mezelf al erg creatief, ik handwerk, bak en schrijf graag, maar nu zie ik de creativiteit in alle facetten van het leven. Creativiteit houdt vooral in dat je wijds kan denken, dat je mogelijkheden ziet die anderen niet zien en dat je het vertrouwen hebt dat je iets voor elkaar kunt krijgen. Het fijne van de opdrachten is dat je zelf kunt bepalen of je ergens lang of minder lang mee bezig bent, waardoor je ook creatief kunt zijn op de dagen dat je het druk hebt. Ik heb leren genieten van creatief bezig zijn. Ik hoop dat er nog veel workshops volgen. Kim, bedankt voor zoiets moois.

Wendy

De eerste keer dat ik meedeed met een workshop was omdat er ergens wel iets creatiefs aanwezig was, alleen was het enorm verstopt. Na een maand creatief gezweet, geploeterd en vooral gespeeld te hebben, was ik verslaafd. Je workshop heeft me wakker gemaakt, opgeschud en vooral weer creatieve pret aangeboord. Met enige regelmaat doe ik mee met een nieuwe workshop. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dus mocht je ook het gevoel hebben niet zo creatief te zijn: doe mee, ontdekt en speel. Het is echt GE-WEL-DIG leuk.

Ellen

Al bij de eerste opdracht was ik verrast door de luchtige, ongedwongen en motiverende stijl van de opdrachten en de sprankelende creativiteit die eruit sprak. Het motiveerde mij om er meer energie in te steken dan ik aanvankelijk van plan was :). Ook de feedback van de andere deelnemers gaf weer inspiratie. De frisse kijk heeft Kim de gehele cursus volgehouden. Er kwam opbouw, ritme, meerdaagse opdrachten en ruimte voor eigen invulling. Al met al was het een genot om mee te doen en ik zou me zeker weer inschrijven als Kim nieuwe plannen heeft!!

Wieteke

Hallo. Ik ben Kim.

Maker van creatieve avonturen die je helpen meer rust te vinden in je dag, meer lucht te brengen in je hoofd en meer kleur in je leven.

En dit is De Kamer.
Mijn atelier en werkplaats.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest