Tijd voor een DecemberDroomDag

Een dag helemaal voor jezelf. Vol hoopvolle dromen, zachte plannen, kleurrijke inspiratie en warme chocolademelk.
Je gaat naar huis met een doosje vol herinneringen aan je dromen voor het nieuwe jaar.

Ik droom heel traag

Veel van mijn plannen beginnen als dromen. Grote dromen, kleine dromen, praktische dromen en dromen die alle hoop nodig hebben die ik maar kan verzamelen.

Al die dromen laat ik langzaam sudderen, op schilderijen, in creative journals en … in droomdoosjes. Traag en zorgvuldig krijgen ze vorm en kleur, wanneer ik er over schrijf, teken en schilder.

Zo droomde ik mijzelf al in een kleuterklas, op schilderreis naar Amerika, hoog bovenop bergen in Uganda, kopjes thee drinkend bij een vriendin in Canada en in mijn eigen atelier. Maar ik droomde ook twee poezenbeesten en dutjes op de bank onder een dikke deken. Ik droomde dikke boeken en nieuwe kwasten, dikke journals en kleurrijke bolletjes wol.

Ik droomde groot en ik droomde klein. En ik droom nog steeds.

Verrassende vondsten

Zit ik daarbij even vast, dan pak ik mijn – altijd groeiende – stapel tijdschriften erbij en ga ik op zoek naar inspiratie in de vorm van kleuren, afbeeldingen, verhalen, woorden en zinnen.

Door de verrassende vondsten die ik dan tegenkom, zie ik mijn dromen en plannen weer met frisse ogen en krijgen ze nieuwe kracht en nieuwe energie.

Met mijn handen

En juist door met mijn handen bezig te zijn krijgt mijn hoofd even de ruimte, krijgt mijn brein even rust. Het zoeken en kijken, het vragen en schrijven, het knippen en plakken – dat voegt echt iets toe.

Het maakt dat een droom kan groeien, inhoud kan krijgen en soms dat de verborgen droom achter een  droom ineens naar boven komt.

Tussentijd

De dagen tussen Kerst en Nieuwjaar voelen als tussentijd.

Dagen die buiten de tijd omgaan.
Dagen waarin er niets van mij gevraagd wordt.
Dagen waarin ik kan luieren en lummelen.
Dagen waarin ik kan opladen en bijtanken.
Dagen waarin ik op nieuwe plannen kan broeden
en ideeën laten sudderen.

Maak ruimte

Deze December is het tijd voor een DecemberDroomDag. Een heerlijke dag die helemaal voor jezelf is. Een dag vol ruimte en aandacht voor je wensen, plannen en  dromen.

Droomdoosje

Tijdens de workshop werkt iedereen aan haar eigen droomdoosje. een doosje voor een grote droom, een doosje voor een klein plan of een doosje om te dromen verder te onderzoeken en ontdekken.

Waarom een doosje?

Het fijne van zo’n doosje is dat je er niet alleen van alles op kunt plakken, zoals bij een droombord aan je muur, maar je kunt ook ook een klein journal in doen, of kleine voorwerpen die bij jouw droom horen.

Mee naar huis

Aan het eind van de DecemberDroomDag ga je naar huis met een doosje vol dromen voor het nieuwe jaar. Een doosje om je te helpen herinneren, een doosje om verder aan te werken, een doosje met een eerste stap.

Droom ik wel?

Weet je nog niet waar je eigenlijk van droomt, maar voel je wel iets kriebelen als je dit leest? Tijdens de dag in het Fort gaan we aan de slag met die kriebel en ontdek je hoe je er dichterbij kunt komen. En bedenk ook:

Wat is jouw maat?

Dromen komen in allerlei soorten en maten. Grote dromen, kleine dromen, actie dromen, zachte dromen. Alles waar jij naar verlangt kan een droom zijn. Alles waar jij meer van wilt kan een droom zijn.

Wat jouw droom ook is, er is ook ruimte voor jouw droom. En voel je twijfel? Vertrouw er op dat ook jouw droom groot en waardevol genoeg is. We hebben het tenslotte over dromen, niet over nachtmerries!

Droom je een dagje met me mee?

Praktische Informatie

Wanneer:

Donderdag
29 december 2022

Inloop: 10.15u
Workshop:
10.30 – 16.30u

Waar:

Fort Ossenmarkt
Ossenmarkt 44
Weesp

Kosten:

44 euro, incl. btw

Na aanmelding stuur ik je de betaalgegevens.

Wat krijg je?

Koffie, thee, warme chocolademelk, een doosje als basis en een fort vol materialen.

Zelf meenemen:

Lunchpakketje en een paar (oude) tijdschriften.

Ja, ik droom mee!

9 + 5 =

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest