Stabilo Woody’s

Meer over deze veelzijdige potloden

Stabilo Woody’s

Stabilo Woody’s zijn kleurpotloden die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, maar ze zijn ook geweldig om te gebruiken in mixed media, op schilderijen of in je art journal. De dikke potloden hebben een zeshoekige vorm die gemakkelijk vast te houden is voor kleine handen en zijn vanbinnen voorzien van een dikke kleurstift die niet gemakkelijk breekt.

Wat deze potloden echt uniek maakt, is dat ze zowel op papier als op andere oppervlakken kunnen worden gebruikt, zoals karton, glas en metaal. De stift is namelijk niet alleen wasachtig, maar ook wateroplosbaar, waardoor je ermee kunt schilderen en kleuren zonder verf te hoeven gebruiken. De Woody’s kunnen gemakkelijk worden uitgewist en afgewassen met water en zeep.

De Stabilo Woody’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en (veel!) ouder en zijn een leuke en creatieve manier om tekenen en kleuren een nieuwe impuls te geven.

De Stabilo Woody’s zijn dus op heel veel verschillende manieren te gebruiken:

  • Decoratie: De Woody’s zijn geschikt om te gebruiken op diverse oppervlakken, waardoor je allerlei leuke decoraties kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van fotolijstjes, kleding, tassen, of zelfs stenen en schelpen.
  • Schetsen: De dikke stift van de Woody’s maakt het gemakkelijk om grote oppervlakken snel te bedekken. Dit maakt ze ideaal voor het maken van snelle schetsen en studies, vooral als je werkt op een ruwer oppervlak zoals papier met een textuur.
  • Schilderen: Het wateroplosbare karakter van de Woody’s maakt het mogelijk om er mee te schilderen. Met behulp van water en een penseel, kan je de kleuren mengen en in elkaar laten overlopen voor een aquareleffect.
  • Tijdelijke tekeningen: Doordat de Woody’s gemakkelijk uit te wissen zijn, kan je er tijdelijke tekeningen mee maken op ramen en spiegels. Dit kan een leuke en creatieve manier zijn om je huis of kamer tijdelijk te versieren voor bijvoorbeeld een feestje of evenement.
  • In de klas: De Woody’s zijn ideaal voor het onderwijs. Ze zijn geschikt voor jonge kinderen en zijn gemakkelijk vast te houden. Ook kan je er gemakkelijk mee schrijven en tekenen op verschillende soorten papier, en met het wateroplosbare karakter kunnen kinderen ook leren over mengkleuren en verftechnieken.

Ik gebruik ze in de klas (groep 1-2) vaak met een klein bakje water ernaast, zodat de kinderen de potloden zowel nat als droog kunnen gebruiken. En voor mijzelf gebruik ik de potloden graag bij het schilderen, voor een net-even-ander effect of voor een lijn die ik dik wil aanzetten. Ook dan is het fijn met nat en droog af te wisselen.

Wat is het beste papier om op te werken met de Woody’s?

De keuze voor het beste papier om op te werken hangt af van het doel en het medium waarmee je werkt. Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden:

  • Gewicht en dikte: Een zwaarder en dikker papier zal over het algemeen beter zijn voor technieken waarbij je veel verf of inkt gebruikt, omdat het papier dan minder snel zal doorbloeden of gaan golven. Kies een tekenpapier van minimaal 180 g/m2.
  • Textuur: De textuur van het papier kan de manier waarop het medium zich op het papier hecht beïnvloeden. Glad papier is over het algemeen beter voor fijne details, terwijl ruwer papier kan zorgen voor interessante texturen en effecten.
  • Medium: Het type medium waarmee je werkt is ook belangrijk. Zo heeft aquarelpapier bijvoorbeeld een speciale coating waardoor het papier water absorbeert en de verf niet gaat vloeien, terwijl tekenpapier meestal niet gecoat is en beter is voor droge media zoals potlood of houtskool. Kies aquarelpapier met een hoge gramsgewicht van minimaal 200 g/m2, zodat het papier sterk genoeg is om vocht op te nemen.
  • Je eigen voorkeur: Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met je eigen voorkeur en stijl. Sommige kunstenaars geven de voorkeur aan glad papier voor een strakke, gepolijste look, terwijl anderen juist houden van de textuur van ruw papier voor een meer organische uitstraling.

Over het algemeen zijn aquarelpapier en tekenpapier goede opties om mee te werken, maar het is altijd verstandig om verschillende soorten papier uit te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jouw specifieke project en stijl.

Tot slot

Leuk om te weten: er zijn nu ook Stabilo potloden met twee kleuren in 1 potlood!

 

(en goed om te weten: dit is een pagina uit enthousiasme, er kwam (helaas 🙂 ) geen sponsering aan te pas).

Wil je nog meer weten over De Kamer van Kim, lees dan hier verder:

.

Volg De Kamer van Kim ook op:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe data en workshops.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest