ABC van Materialen

Het gebruik van verschillende materialen in art journaling:

van aquarelverf tot washi tape

Art journaling is een heel gevaarlijke hobby. Als je er eenmaal een oog voor hebt ontwikkeld zit de hele wereld vol met mogelijke materialen die je in je journal kunt gebruiken. Van de stoep voor je huis tot de lokale kringloopwinkel, van een Franse markt tot de grootste winkel voor kunstenaarsmaterialen, er is bijna een oneindelijke lijst te maken van mogelijkheden. Hieronder vind je een lijst met suggesties om je te inspireren. Onthoud dat je niet alle materialen hoeft te gebruiken bij elke pagina. Kies de materialen die je het meest aanspreken en experimenteer met verschillende combinaties om unieke en persoonlijke pagina’s te maken.

Hier is een ABC-lijst van materialen die je kunt gebruiken in een art journal:

Acrylverf

Een veelzijdige verf die snel droogt en in verschillende diktes kan worden aangebracht. Acrylverf heeft heel heldere kleuren en kan worden gebruikt om te schilderen, stempelen en tekenen in je art journal. De verf kan zowel dekkend als transparant zijn.

Acrylinkt

Een watergedragen dunne verf die een glanzende afwerking heeft en sneller droogt dan andere verven. Het is veelzijdig en kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken, waaronder papier, hout en textiel.

Aquarelverf

Aquarelverf is waterverf die bestaat uit pigmenten en Arabische gom als bindmiddel. Het is transparant en kan in lagen worden aangebracht voor verschillende resultaten. Je kunt er veel verschillende effecten mee creëren, afhankelijk van hoeveel water je gebruikt.

Alcoholinkt

Alcoholinkt is een kleurstof op alcoholbasis die snel droogt en een vloeiend effect heeft. Het kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt, zoals papier, plastic en metaal.

Aquarelpotloden

Aquarelpotloden zijn kleurpotloden die oplosbaar zijn in water. Hierdoor kun je verschillende technieken toepassen, zoals nat-in-nat schilderen en laagjes opbouwen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld speciale dikke aquarelpotloden, de Woody’s van Stabilo, lees hier meer over het gebruik ervan.

Ansichtkaarten

Oude ansichtkaarten kunnen worden gebruikt als achtergrond voor art journal pagina’s of als decoratie.

Achtergrondpapier

Achtergrondpapier is meestal patroonpapier dat als achtergrond of basis kan worden gebruikt voor art journal pagina’s.

Bladgoud

Bladgoud is een prachtig materiaal om glanzende accenten toe te voegen aan je pagina’s. Het kan worden aangebracht met lijm en wordt vaak gebruikt voor het maken van lettering en illustraties.

Blending tool

Een hulpmiddel om kleuren te mengen en te vervagen in je art journal. Dit kan bijvoorbeeld met een sponsje, kwast of wattenstaafje.

Bloemen en bladeren

Gedroogde of kunstmatige bloemen en bladeren kunnen worden gebruikt om een art journal pagina te versieren of als inspiratie voor illustraties. Lees hier meer over het gebruik van een bloemenpers om bloemen en planten te drogen.

Borduurgaren

Borduurgaren kan worden gebruikt om decoratieve steken te maken op een art journal pagina of om tekst of illustraties te borduren.

Buttons

Knopen of buttons kunnen worden gebruikt als decoratie op een art journal pagina of als inspiratie voor illustraties.

Brushpennen

Brushpennen zijn stiften met een flexibele punt, waarmee je dikke en dunne lijnen kunt maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt voor handlettering en illustraties.

Collage

Collage is het samenstellen van verschillende materialen en afbeeldingen op een pagina. Het kan bestaan uit knipsels uit tijdschriften, foto’s, stukjes papier en meer.

Collagepapier

Verschillende soorten papier zoals boekpagina’s, tijdschriftknipsels, gekleurd papier, enzovoort, die worden gebruikt om te plakken en lagen toe te voegen aan een pagina in een art journal.

Cellofaan

Cellofaan is een doorschijnend materiaal dat je kunt gebruiken om een pagina te decoreren of af te dekken voor een transparant effect.

Clear stamps

Doorzichtige rubberen stempels die op een acrylblok worden geplaatst om op een pagina in een art journal af te drukken.

Cut-outs

Cut-outs zijn afbeeldingen of illustraties die je uit tijdschriften, boeken of andere bronnen kunt knippen en in je art journal kunt plakken. Ze kunnen worden gebruikt om een bepaald thema of gevoel uit te drukken.

Distress inkt

Distress inkt is een inkt op waterbasis die kan worden gebruikt om een verweerde of verouderde uitstraling aan je pagina’s toe te voegen. Het kan ook worden gebruikt om achtergronden te maken of om kleur aan te brengen over stencils en stempels.

Doodling

Tekenen zonder vooropgezet plan, vaak met lijnen, krabbels en patronen. Doodling kan een creatieve manier zijn om je art journal pagina’s te vullen.

Doodles

Doodles zijn tekeningen die bestaan uit simpele lijnen en patronen. Ze kunnen worden toegevoegd als decoratie of als onderdeel van handgeschreven teksten.

Decoratieve tape

Versierd plakband dat gebruikt wordt om elementen op een pagina in een art journal vast te plakken en extra textuur en kleur toe te voegen.

Doezelaars

Dit zijn zachte, cilindervormige hulpmiddelen die worden gebruikt om potlood-, houtskool- of pasteltekeningen te vervagen en te verzachten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden vaak gebruikt in combinatie met schetsboeken en art journals.

Enveloppen

Enveloppen kunnen worden gebruikt in een journal om kleine voorwerpen in te bewaren, zoals tickets, foto’s en notities.

Eyelets

Metalen ringetjes die gebruikt worden om papier te versterken en extra dimensie en textuur aan een pagina in een art journal toe te voegen.

Embossing

Een techniek waarbij reliëf wordt aangebracht op papier met behulp van hitte en poeder. Embossing kan een uniek effect geven aan je art journal pagina’s.

Embossing poeder

Embossing poeder is een poeder dat je over natte inkt strooit en vervolgens smelt met een heattool. Het poeder smelt en hecht zich aan de inkt, waardoor het omhoog komt en reliëf vormt.Het resultaat is een verhoogd, glanzend oppervlak dat perfect is voor het maken van reliëf of het toevoegen van een accent.

Fineliners

Fineliners zijn fijne, dunne pennen, met een punt van 0,3 tot 0,8 millimeter. Fineliners worden vaak gebruikt om details te tekenen of tekst te schrijven in art journals. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Foam letters

Foam letters zijn letters gemaakt van schuim die kunnen worden gebruikt voor titels en woorden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen worden bevestigd met lijm of dubbelzijdig tape.

Glitter

Glitter kan een leuke en feestelijke touch toevoegen aan je art journal pagina’s.

Gouache verf

Dit is een soort verf die op waterbasis is en die goed opdroogt op papier, zodat het niet vervaagt. De verf staat bekend om zijn intense kleuren en matte afwerking. Het kan zowel dik als dun worden aangebracht en kan worden gebruikt op verschillende soorten papier.

Gelli plate

Een zachte plaat van gelatine of siliconen die wordt gebruikt voor monoprinting: het maken van prints te maken met verf en andere materialen. Het wordt meestal gebruikt met acrylverf om texturen en patronen te creëren die vervolgens op papier kunnen worden afgedrukt.

Garen

Draad of touw dat gebruikt kan worden om decoratieve elementen aan het journal toe te voegen, zoals het vastbinden van pagina’s of het creëren van borduurwerk.

Gekleurde potloden

Potloden met kleurpigmenten erin, die gebruikt kunnen worden om tekeningen, schetsen en kleurrijke accenten in het journal te maken.

Glansspray

Een spray die gebruikt kan worden om een glanzende afwerking aan het journal te geven. Kan ook gebruikt worden om textuur en glittereffecten toe te voegen.

Gesso

Gesso is een primer die je op je pagina’s kunt aanbrengen voordat je gaat schilderen of tekenen. Het zorgt ervoor dat je pagina’s niet te veel doorbloeden en het creëert een mooie basis voor het werken met verschillende media.

Houtskool

Houtskool is een geweldig medium om een donkere, expressieve lijn te creëren. Het kan worden gebruikt voor het maken van schetsen, het toevoegen van schaduwen of voor het maken van abstracte ontwerpen.

Handlettering

Het creëren van mooie letters en typografie met de hand. Handlettering kan een geweldige manier zijn om quotes en andere tekstuele elementen in je art journal te creëren.

Highlighters

Markers met felgekleurde inkt die worden gebruikt om belangrijke tekst of afbeeldingen te markeren. Ze kunnen ook worden gebruikt om kleur toe te voegen aan een art journal-pagina.

Inkt

Vloeibare kleurstof die kan worden gebruikt voor het stempelen, schrijven en tekenen in je art journal.Het kan worden aangebracht met een pen, kwast of andere gereedschappen. Het kan worden gebruikt voor subtiele effecten of voor felle kleuren. Inkt kan ook worden gebruikt om achtergronden te creëren door middel van technieken zoals stempelen of spatten.

Inktrollers

Rollers met een zachte rubberen of schuimachtige kop die worden gebruikt om inkt of verf gelijkmatig over een oppervlak te verdelen. Ze zijn handig voor het maken van achtergronden of het bedekken van grote delen van een pagina.

Inktense potloden

Potloden met intense kleurpigmenten die oplossen in water. Hierdoor kunnen ze gebruikt worden voor aquarel- en mengtechnieken. 

Jute

Jute is een natuurlijk materiaal dat je kunt gebruiken voor het toevoegen van textuur en diepte aan je pagina’s. Het geeft een rustieke uitstraling aan je journal. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van een collage, voor de kaft van je journal of als achtergrond voor een illustratie.

Journal

Het boekje of notitieboekje dat je gebruikt voor het maken van je art journal. Het kan een blanco boek zijn of een boek met voorbedrukte pagina’s en indelingen. Er zijn veel verschillende soorten journals verkrijgbaar, van gewone schriftjes tot speciale art journal boekjes.

Journaling kaartjes

Kleine voorbedrukte kaartjes die gebruikt kunnen worden om teksten, notities of quotes aan het journal toe te voegen.

Krijt

Knoopjes

Kraft papier

Kant

Kalligrafiepennen

Kleurpotloden

Krantenknipsels

Krijt is een zacht medium dat kan worden gebruikt voor het maken van tekeningen en het toevoegen van kleur aan je pagina’s. Het kan worden gebruikt voor het maken van levendige achtergronden of voor het maken van subtiele accenten. Het kan worden gebruikt op verschillende soorten papier en kan worden geblend met de vingers of een doezelaar.

Kleine decoratieve objecten die kunnen worden gebruikt om dimensie en textuur toe te voegen aan een art journal-pagina. Ze kunnen worden genaaid, gelijmd of vastgezet met draad of touw.

Een sterk en duurzaam type papier dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Het heeft een kenmerkende bruine kleur en textuur en kan worden gebruikt als achtergrond, als basis voor mixed media kunstwerken of om andere elementen op de pagina te versterken.

Een decoratief weefsel dat gebruikt kan worden om textuur en een romantische uitstraling aan het journal toe te voegen.

Pennen met een schuine punt, die gebruikt kunnen worden voor decoratief schrijven en het toevoegen van teksten aan het journal.

Potloden met kleurpigmenten die kunnen worden gebruikt om te tekenen en in te kleuren in je art journal.

Uitgeknipte artikelen, afbeeldingen of woorden uit kranten die gebruikt worden voor collages in een art journal.

Lijm

Lint

Linialen

Letterstickers

Labels

Een kleefmiddel dat kan worden gebruikt om papier, stof en andere materialen vast te zetten in je art journal.

Dunne, decoratieve stof die kan worden gebruikt om dimensie en textuur toe te voegen aan een art journal-pagina of om pagina’s samen te binden. Het kan worden vastgemaakt met lijm of naald en draad.

Meetinstrumenten die gebruikt worden om rechte lijnen te tekenen of te snijden.

Stickers met letters of cijfers die gebruikt kunnen worden om tekst op de pagina te creëren.

Stukjes papier of karton (soms met een kleeflaag aan de achterkant) die worden gebruikt om tekst, afbeeldingen of andere decoratieve elementen toe te voegen aan een art journal-pagina. Ze zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen worden gebruikt om een ​​pagina te structureren of te labelen.

Markers

Masking tape

Masking vloeistof

Mixed media papier

Mod Podge

Gekleurde pennen met verschillende punten die kunnen worden gebruikt voor het maken van lijnen, tekeningen en schetsen. Ze zijn handig voor het toevoegen van kleur en detail aan een art journal-pagina.

Een decoratieve tape die kan worden gebruikt om verschillende materialen op een pagina in je art journal vast te zetten. Masking tape kan ook worden gebruikt om interessante patronen en lijnen te creëren.

Een vloeibare substantie die gebruikt kan worden om delen van de pagina af te dekken en te beschermen bij het werken met andere materialen, zoals verf.

Papier dat speciaal is ontworpen om verschillende media te kunnen bevatten, zoals verf, inkt, aquarel, collage en meer. Het heeft een sterke en duurzame textuur en is verkrijgbaar in verschillende gewichten en formaten.

Een soort lijm die gebruikt kan worden om verschillende materialen op elkaar te plakken en een glanzende afwerking te geven.

 

Naaimachine

Naaigaren

Notitieblaadjes

Notitieboekjes

Noppenfolie

Nietjes

Naaimachine

Nummer stickers

Een machine die kan worden gebruikt om stof en papier aan elkaar te naaien en zo textuur en diepte toe te voegen aan art journal pagina’s.

Dunne draad die gebruikt wordt om te naaien, kan worden gebruikt om pagina’s te binden of om decoratieve steken toe te voegen aan de pagina.

Kleine stukjes papier die gebruikt kunnen worden om notities, ideeën of herinneringen op te schrijven en vervolgens op de pagina te plakken.

Boekjes met blanco of gelinieerde pagina’s die gebruikt kunnen worden om ideeën, schetsen of notities in te maken.

Plastic folie met luchtbellen die gebruikt kan worden om textuur en reliëf aan de pagina toe te voegen.

Een handig hulpmiddel om verschillende materialen aan elkaar te bevestigen, zoals papier, stof en lint. Met een nietmachine kun je bijvoorbeeld een collage op je pagina bevestigen.

Een naaimachine kan worden gebruikt om stof, papier en andere materialen aan elkaar te naaien en zo extra textuur toe te voegen aan je art journal pagina’s.

Stickers met nummers die kunnen worden gebruikt om belangrijke data, verjaardagen en andere gebeurtenissen te markeren in je journal. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten.

Oogjes

Oliepastels

Origami papier

Oost-Indische inkt

Kleine metalen ringetjes die kunnen worden gebruikt om extra textuur toe te voegen aan je pagina’s. Je kunt ze bijvoorbeeld door gaatjes in je pagina steken en er een touwtje doorheen halen.

Zachte krijtjes die bestaan uit een pigment gebonden met was of olie en  kunnen worden gebruikt om kleur aan te brengen en texturen te creëren in je art journal. Ze hebben een boterachtige textuur en kunnen gemakkelijk worden gemengd.

Papier dat speciaal is ontworpen voor de Japanse vouwkunst, maar ook kan worden gebruikt in art journaling. Het is vaak verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen.

Oost-Indische inkt is een koolstof gebaseerde inkt. Oost-Indische inkt is meestal zwart en heeft een dunne consistentie. Het wordt vaak gebruikt voor artistieke doeleinden, zoals pentekeningen, aquarellen en grafische kunst. Het heeft een intense zwarte kleur en kan licht verdund worden met water om grijstinten te creëren. Oost-Indische inkt kan ook worden gebruikt voor kalligrafie, hoewel het minder vaak voorkomt dan tekeninkt.

Het kan voorkomen dat Oostindische inkt na verloop van tijd plakkerig wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de inkt niet goed wordt afgesloten of opgeslagen. Om de plakkerigheid op te lossen, kun je de inkt verdunnen met een oplosmiddel zoals water, of met een speciale inktverdunner. Het is belangrijk om de inkt langzaam en voorzichtig te verdunnen, omdat een te grote hoeveelheid oplosmiddel de inkt kan beschadigen.

Penseel

Papieren zakjes

Pailletten

Paint markers

Ponsen

Potloden

Een gereedschap voor het aanbrengen van verf of inkt op een oppervlak. Penseelharen kunnen gemaakt zijn van natuurlijk haar of synthetische materialen.

Zakjes gemaakt van papier die gebruikt kunnen worden voor het verpakken van kleine cadeautjes, traktaties of als enveloppen.

Kleine, platte ornamenten die vaak gebruikt worden voor het decoreren van kleding, accessoires en knutselwerkjes.

Markers met een dikke punt die gevuld zijn met verf. Ze zijn ideaal om teksten te schrijven en illustraties te tekenen op je art journal pagina’s.

Een handig hulpmiddel om vormen en figuren uit papier te ponsen, zoals cirkels, sterren en hartjes. Je kunt deze vervolgens gebruiken als decoratie op je art journal pagina’s.

Zowel kleurpotloden als gewone potloden kunnen worden gebruikt in art journaling, afhankelijk van het gewenste effect.

Quotes

Quilten

Quick drying glue

Quilling papier

Korte citaten of zinnen die vaak gebruikt worden in kunstwerken of bullet journals om inspiratie te bieden of een bepaalde boodschap over te brengen.

Een techniek waarbij lagen stof op elkaar worden genaaid om een dikker textiel te creëren. Dit wordt vaak gebruikt voor het maken van dekens en kussens.

Een sneldrogende lijm die ideaal is voor het bevestigen van verschillende materialen in je art journal, zoals papier, stof en lint.

Smalle stroken papier die kunnen worden opgerold en gevormd tot allerlei figuren en vormen. Ze kunnen worden gebruikt om extra textuur en dimensie toe te voegen aan je art journal pagina’s.

Rub-ons

Rijstpapier

Raffia

Rubberen stempels

Afbeeldingen en teksten die je kunt overbrengen op je pagina’s met behulp van wrijven. Ze zijn er in verschillende stijlen en kunnen worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan effecten te creëren.

Dun en doorschijnend papier dat ideaal is voor het maken van lagen en het creëren van diepte in je art journal. Het kan ook worden gebruikt om afbeeldingen te verzachten en te blenden.

Een natuurlijk materiaal dat kan worden gebruikt om extra textuur toe te voegen aan je art journal pagina’s. Het kan worden gevlochten of geknoopt en kan ook worden geverfd of gekleurd.

Stempels met een rubberen afdrukvlak dat op een blokje is gemonteerd voor het maken van herhaalbare afdrukken.

Stencils

Stickers

Servetten

Stukjes stof

Stempels

Stempelkussen

Scrappapier

Een stencil is een sjabloon dat je kunt gebruiken om afbeeldingen of patronen te maken met verf of inkt. Stencils zijn er in verschillende maten en ontwerpen, en kunnen worden gebruikt om een unieke textuur of patroon toe te voegen aan je art journal-pagina’s.

Stickers zijn kleine afbeeldingen of teksten die je op je art journal-pagina’s kunt plakken om een ​​bepaalde sfeer of boodschap over te brengen. Stickers zijn er in alle soorten en maten, van leuke en speelse ontwerpen tot meer volwassen en artistieke afbeeldingen.

Papieren servetten met verschillende ontwerpen en patronen die vaak worden gebruikt bij het maken van decoupage-ontwerpen.

Stoffen in verschillende kleuren en patronen, vaak gebruikt in quilt- of patchwork-projecten.

Stempels zijn een geweldige manier om snel en eenvoudig patronen, teksten en afbeeldingen toe te voegen aan je art journal pagina’s. Stempels zijn er in verschillende vormen en maten, en kunnen worden gebruikt met inkt om mooie en unieke ontwerpen te maken.

Een kussen met inkt voor het inkt aanbrengen op stempels voor afdrukken.

Papier dat speciaal is ontworpen voor gebruik in scrapbooking. Het heeft vaak kleurrijke patronen en ontwerpen en kan worden gebruikt als achtergrond voor foto’s, tekst en andere decoraties in art journals.

Tijdschriften

Transfer papier

Tekeninkt

Tape

Tissue papier

Tags

Tijdschriften kunnen een geweldige bron van inspiratie zijn voor art journalers. Blader door tijdschriften om ideeën op te doen voor kleurencombinaties, patronen en afbeeldingen die je kunt gebruiken in je eigen art journal.

Transfer papier is een speciaal soort papier dat wordt gebruikt om afbeeldingen of tekst op een andere ondergrond te over te brengen. Het kan worden gebruikt om afbeeldingen of tekst over te brengen op je art journal-pagina’s zonder dat je hoeft te tekenen of schrijven.

Een zwarte, permanente inkt die vaak wordt gebruikt voor tekeningen en kalligrafie. Het is waterbestendig en vervaagt niet, waardoor het perfect is voor art journaling en andere kunstprojecten. Tekeninkt is een pigment- of kleurstof gebaseerde inkt. Tekeninkt wordt vaak gebruikt voor illustraties, technische tekeningen en kalligrafie. Het heeft een hoge pigmentconcentratie en een dikke consistentie, waardoor het goed hecht op het papier. Tekeninkt is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Er zijn veel soorten tape die je kunt gebruiken in je art journal, zoals masking tape, washi tape, en zelfs duct tape. Gebruik tape om lijnen en vormen te creëren, om secties af te bakenen, of om items tijdelijk vast te zetten.. Verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en patronen, ook vaak gebruikt voor decoratie.

Tissue papier is een dun, doorschijnend papier dat vaak wordt gebruikt voor cadeauverpakkingen. Het kan echter ook worden gebruikt in art journaling als een manier om lagen en dimensie toe te voegen aan je pagina’s.

Kleine kaartjes met een koord of lint bevestigd, vaak gebruikt voor labeling of decoratie.

Uitgeknipte vormen

Uitsnijdingen

Uitschuifbare linialen

Uni Posca markers

Papieren vormen die zijn uitgeknipt, zoals cirkels, sterren, harten en andere vormen, die kunnen worden gebruikt als decoratie of als sjabloon voor verdere decoratie.

Uitsnijdingen zijn afbeeldingen die je uit tijdschriften, boeken of andere bronnen kunt knippen en op je art journal-pagina’s kunt plakken om een ​​bepaald thema of idee te illustreren.

Uitschuifbare linialen zijn linialen die kunnen worden uitgetrokken tot een bepaalde lengte en dan weer worden ingetrokken voor gemakkelijk opbergen. Ze kunnen worden gebruikt om lijnen of vormen te tekenen in je art journal-pagina’s.

Uni Posca markers zijn geweldige en veelzijdige markers die op bijna elk oppervlak kunnen worden gebruikt, inclusief papier, glas, stenen, plastic en textiel. De verf droogt heel snel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en puntdiktes, van heel dun tot superdik, en kunnen worden gebruikt voor tekenen, schrijven en decoreren.

Verfmarkers

Viltstiften

Vellum

Veren

Vilt

Vintage foto’s

Vloeipapier

Verfmarkers zijn markers gevuld met verf in plaats van inkt. Ze zijn handig om te gebruiken voor het creëren van heldere en gedurfde lijnen en kleuren in je art journal.

Viltstiften zijn markers met een viltpunt, die je kunt gebruiken om tekeningen en teksten te maken in je art journal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en puntdik

Een transparant papier dat vaak wordt gebruikt voor overlays of om interessante effecten te creëren wanneer het wordt gebruikt met inkt of verf. Het heeft een gladde textuur en kan worden gebruikt voor afdrukken of tekenen.

Veren kunnen worden gebruikt als decoratie of als onderdeel van mixed media kunstwerken.

Een zacht, vezelig materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het maken van bloemen, figuren en andere decoratieve elementen.

Foto’s die ouder zijn en een retro-uitstraling hebben, vaak gebruikt voor collage en mixed media kunstwerken.

Een dun en doorschijnend papier dat kan worden gebruikt voor het maken van laagjes in mixed media kunstwerken en om kleuren te verzachten of te mengen.

Washi tape

Washi papier

Wattenstaafjes

Waxinelichtjes

Waskrijt

Waterverf

Waterverf potloden

Waterverfkorrels

Decoratieve tape die gemaakt is van papier en verkrijgbaar is in verschillende kleuren en patronen, vaak gebruikt voor het versieren van pagina’s in bullet journals en scrapbooks.

Een Japans papier dat wordt gemaakt van natuurlijke vezels zoals hennep, bamboe of rijst. Het is sterk en duurzaam en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden zoals scrapbooking, kaarten maken en als achtergrond in art journals.

Wattenstaafjes kunnen worden gebruikt voor het aanbrengen en mengen van verf en andere media.

Kleine kaarsjes die kunnen worden gebruikt om kaarsvet aan te brengen op papier voor een kaarsvettechniek.

Waskrijt is een veelzijdig medium dat je kunt gebruiken om kleur aan te brengen, texturen te creëren of om te werken als resist voor waterverf. Het werkt op veel verschillende oppervlakken, van papier tot stof.

Verf die wordt verdund met water en transparant kan worden aangebracht, vaak gebruikt voor aquarelschilderijen en mixed media kunstwerken.

Deze potloden werken als normale kleurpotloden, maar zodra je er water overheen aanbrengt, worden ze vloeibaar. Gebruik ze om gedetailleerde tekeningen te maken en kleur overgangen te creëren.

Een set waterverfkleuren in compacte vorm. Ze worden geactiveerd door water en kunnen worden gebruikt om prachtige aquarelcreaties te maken in art journals. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en handig voor onderweg.

Xacto mesjes

Deze mesjes zijn perfect voor het nauwkeurig snijden en uitsnijden van papier, foto’s en andere materialen. Ze zijn ideaal voor collage werk en het maken van sjablonen.

Xylene (oplosmiddel)

Xylene is een oplosmiddel dat kan worden gebruikt om verf, inkt en andere materialen te verdunnen en te mengen. Het is ook nuttig om oude verflagen te verwijderen of om foutjes te corrigeren.

Xyron machine

Een Xyron machine maakt gebruik van een lijmroller om een laagje lijm aan te brengen op papier, foto’s, of andere materialen. Het is een handige tool voor het maken van stickers en het bevestigen van kleine items aan je pagina’s.

Yupo papier

Yupo papier is een glad, synthetisch papier dat zeer geschikt is voor het werken met waterverf, markers en andere mediums. Het heeft een glad oppervlak en de kleuren blijven er helder uitzien.

 

Yuzen papier

 

Dit is een prachtig Japans papier met levendige kleuren en patronen. Het kan worden gebruikt om accenten aan te brengen op pagina’s, of als achtergrond voor collage werk.

 

Zelfgemaakte stempels

Zandpapier

Zeefdrukken

Zakjes

Zigzag schaar

Zigzag stiksels

Zelfklevende stof

Maak je eigen stempels van zachte materialen zoals linoleum, gum of aardappels! Snijd de vorm uit die je wilt stempelen en breng inkt aan om je eigen unieke afdrukken te maken.

Zandpapier kan worden gebruikt om papier en andere materialen op te ruwen, waardoor ze beter hechten aan verf en inkt. Het kan ook worden gebruikt om ruwe textuur aan te brengen op pagina’s.

Een druktechniek waarbij inkt door een zeef met een ontwerp wordt gedrukt op papier of textiel.

Kleine papieren of stoffen zakjes die kunnen worden gebruikt om kleine decoraties of cadeaus in te bewaren.

Zigzag scharen kunnen worden gebruikt om randen te knippen en textuur aan te brengen op je pagina’s. Ze zijn ook handig voor het maken van randen voor collage werk.

Een naaitechniek waarbij steken worden gemaakt in een zigzagpatroon, vaak gebruikt voor het toevoegen van textuur aan stukjes stof in mixed media kunstwerken.

Stof die aan één kant is bedekt met lijm, waardoor deze gemakkelijk kan worden bevestigd aan andere oppervlakken.

Ik ben Kim.

Maker van creatieve avonturen die je helpen meer rust te vinden in je dag, meer lucht te brengen in je hoofd en meer kleur in je leven.

En dit is De Kamer.
Mijn atelier en werkplaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe data en workshops.

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacyverklaring.
Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

De Kamer van Kim - Kim Philips van Buren - 2011-2023.
Bezoekadres: Fort Ossenmarkt - Ossenmarkt 44 - 1381LX - Weesp
Postadres: Jan Tooropstraat 56 - 1382VC  - Weesp
Privacyverklaring - Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest